Spoelder AK

18-12- 2014 Berichtgeving via Spoelder & Spijkerman is uitgebreid

images/informatie_nodig_voor_besluitvorming.jpgActuele informatie voor onze klanten en relaties vinden wij van belang. Informatie helpt bij afgewogen besluiten met gevolgen op het gebied van uitgaven, inkomsten en belastingen. 

Nieuw systeem

Berichten over financieel-fiscaal nieuws moeten gemakkelijk te vinden zijn.

Daarom hebben wij een nieuw systeem ingevoerd, waarmee steeds recente informatie op financieel en belastingtechnisch gebied beschikaar is. Op onze website vindt u de nieuwe rubriek onder de link Financieel-fiscaal nieuws.

Selectie

Wilt u niets missen dat voor u van belang is? Kies dan voor de maandelijkse digitale Nieuwsbrief van Spoelder & Spijkerman. Bij de aanmelding kunt u een profiel kiezen. Dit is een voorkeuzemenu waarmee u een selectie kunt maken die voor u het meest interessant is.  

Bedrijfsnieuws

Hier vindt u vanaf nu de berichtgeving van en over ons bedrijf, Administratiekantoor Spoelder & Spijkerman.

  

omhoog30-9-14 Spoelder & Spijkerman sponsort kleding JVZ

Spoelder_en_Spijkerman sponsorkleding Jeugdvoetbal ZuidwoldeAdministratiekantoor Spoelder & Spijkerman heeft samen met Lexis en Olympia de leiding van Jeugdvoetbal Zuidwolde aangekleed.

Jeugdvoetbal mogelijk maken

Bestuursleden, coördinatoren, trainers, leiders van JVZ en anderen die bij deze club het jeugdvoetbal mogelijk maken, beschikken nu over fraaie nieuwe poloshirts en clubjacks.

Blij

Jeugdvoetbal Zuidwolde is blij met deze sponsoractie. "Vanaf de jongste voetballers zijn we goed zichtbaar als leden van deze club!"

Lees verder »omhoog18-4-14 Levert uw BV voldoende belastingvoordeel op?

Een onderneming kan in verschillende rechtsvormen worden ondergebracht. Een BV is daar één van. Stel dat u een onderneming drijft binnen een BV, dan kan het lonend zijn om na te gaan of de BV u nog voldoende fiscaal voordeel biedt.

Winstniveau

Winstniveau voldoende?Het winstniveau van de onderneming bepaalt of de BV  fiscaal aantrekkelijk is. Wanneer de winst tegenvalt of minder wordt, kan het fiscaal gunstiger zijn om de onderneming uit de BV te halen en in privé voort te zetten.

Afweging

Bij het voeren van de onderneming in privé bent u echter persoonlijk aansprakelijk voor schulden van de onderneming.

Vraag dus deskundig advies om een goede afweging te maken. Weet u bijvoorbeeld welke stappen wel en niet nodig zijn bij liquidatie?

Lees verder »omhoog11-11-13 Fiscale maatregelen 2014

images/colors_web.jpgOp 11 oktober 2013 heeft het kabinet met de coalitiepartijen
en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP een akkoord bereikt over de begroting van 2014.

Bont scala

Een bont scala aan fiscale maatregelen wordt in 2014 van kracht!

Inspelen

Met welke maatregelen krijgt u voor uw bedrijf of privé te maken? En wat moet u er over weten? 

Overzicht

Wij geven u hierna  een overzicht van een aantal van deze maatregelen.

Lees verder »omhoog20-9-13 Spoelder & Spijkerman Run bij Bikkelloop op 6 oktober

images/bikkelloop300px.jpgDe Bikkelloop 2013 vindt plaats op op zondag 6 oktober. Administratie- en blastingadvieskantoor Spoelder & Spijkerman sponsort jonge lopers!

Spoelder & Spijkerman Run

13:15 uur start 1 km Spoelder & Spijkerman Run t/m 9 jaar
13:30 uur start 1 km Spoelder & Spijkerman Run t/m11 jaar       

Prestatie en plezier

De Bikkelloop in Zuidwolde is een jaarlijks hardloopevenement
voor verschillende leeftijdsklassen en met diverse afstanden. Jong tot senior, dappere starters tot top-getrainde hardlopers doen mee. Prestatie en plezier gaan hand in hand bij de Bikkelloop.

Spoelder & Spijkerman voor uw zakelijke prestaties

Ons Administratie- en Belastingadvieskantoor verleent diensten aan startende zowel als gevestigde ondernemingen. Wij denken mee voor een goede start van uw bedrijf. We ontzorgen ondernemers met administratief onderhoud en advies. Altijd met de beste mogelijkheden voor uw zakelijke prestaties voor ogen. We staan u met plezier te woord.

omhoog19-8-13 Aangiftebrieven omzetbelasting afgeschaft in 2014

Aangiftebrief omzetbelasting verdwijnt per 2014 (© illustratie)De Belastingdienst zal de aangiftebrief omzetbelasting (btw) vanaf januari 2014 niet langer versturen.

December 2013 wordt de acceptgiro bij de aangiftebrief al niet meer meegestuurd.

Zelf opletten


De bekende brief verdwijnt. Vanaf 1-1-2014 moet u zelf in de gaten houden dat u op tijd de btw-aangifte doet en betaalt.

De uiterste data  staan op het beveiligde gedeelte van belastingdienst.nl. Ook betalingskenmerken zijn daar te vinden. De Belastingdienst stuurt begin januari 2014 een overzicht met de gegevens voor dat jaar.

Lees verder »omhoog28-6-13 Onrust rond veranderingen belastingstelsel

Vragen rond voorstellen verandering belastingstelselVragen en onrust in de ondernemerswereld door voorstellen van De Commissie Van Dijkhuizen.

De Commissie zou de btw-tarieven willen verhogen naar 8% en 23%. Het aantal vrijstellingen in de btw zou moeten verminderen. Belastingschijven zouden terug moeten worden gebracht van vier naar twee.

Btw omhoog?

Het btw-tarief zou volgens de Commissie Dijkhuizen verhoogd kunnen worden met 2% naar 8% en 23%.

Minder belastingfaciliteiten

De Commissie vindt dat een deel van de huidige belastingfaciliteiten moet verdwijnen of samen moet gaan.

Lees verder »omhoog21-6-13 Vangnetter in dienst gehad?

medicijnenHad u – zonder dat u zich ervan bewust was – een vangnetter in dienst?

Het UWV controleert het ziekteverzuim van vangnetters. Binnenkort stuurt het UWV aan werkgevers een overzicht ter controle.

Uitkeringslasten voor uw rekening?

Was u volgens het UWV op het moment van ziek worden van de vangnetter de laatste werkgever? Dan komen de uitkeringslasten (premies) voor uw rekening. 

De hoogte van de nieuwe premies (ZW-flexpremie en WGA-flexpremie) zijn afhankelijk van de uitkeringen die door het UWV aan vangnetters zijn betaald die bij u in dienst waren toen zij  ziek waren; of ziek werden binnen 4 weken na einde dienstverband.

Lees verder »omhoog17-6-13 Bericht inkomstenbelasting voor 1 juli

Geld betalen of terug krijgenHeeft u aangifte inkomstenbelasting gedaan voor 1 april 2013?
Dan mag u van de Belastingdienst voor 1 juli 2013 bericht verwachten over het bedrag aan belasting dat u terug krijgt of moet betalen.

Later bericht

Mogelijk krijgt u later bericht van de belastingdienst dan anderen in uw omgeving. Uw aangifte is dan wel ontvangen, maar de aangiftes worden niet op volgorde van binnenkomst verwerkt.

Aangifte na 1 april 2013

"Indien u na 1 april aangifte heeft gedaan, dan wordt ernaar gestreefd om u binnen 3 maanden na de tijdstip van aangifte een bericht te sturen". Bron: Belastingdienst.

omhoog3-4-13 Website online!


tulpen als lentebodeEen nieuwe lente, een nieuwe website. Vanaf vandaag is onze compleet vernieuwde website online!

Voor u

We hebben de site met aandacht ingericht. Wij hopen dat we u met onze informatie van dienst kunnen zijn.

Heeft u specifieke vragen over fiscale of administratieve zaken?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met u mee.

Henri Spijkerman & team

omhoog